Ergonomi

Alla sovställningar är inte helt bra för kroppen. På kort sikt kan det handla om att man medvetet eller omedvetet sover med händerna under kudden, vilket kan orsaka domningar och andra obehag.

På längre sikt kan sovställningen påverka både nacke och rygg på ett ogynnsamt sätt, med smärtor och stelhet som följd. Dessutom finns troligen ett samband mellan hur du sover och bildandet av rynkor i ansiktet.

Snarkning är också ofta direkt kopplat till din sovställning. Den som sovit med en snarkare vet att det brukar hjälpa att knuffa till den som snarkar så att den vänder sig på sidan istället för att ligga på rygg. Så sovställningen kan spela roll för många olika typer av problem.


Förebygga ryggsmärtor och stel nacke

Med dessa enkla tips får du en bättre vardag Smärta i rygg och nacke är ett av de vanligaste hälsoproblemen bland svenskarna, och man tror att så många som 80% av oss kommer att drabbas av rygg- eller nacksmärta under sin livstid. För många uppkommer sådan smärta på...

Din sovställning är viktigare än du tror!

Vi tillbringar en tredjedel av livet med att sova i vår säng, och de allra flesta ligger i samma ställning varje natt. Då är det kanske inte så konstigt att den sovställning du har påverkar både sömnkvaliteten och din hälsa. Att hitta en bra ställning att sova i kan...