Familj

Du som lever i en familj har kanske erfarenhet av att sovsituationen inte alltid är helt optimal. Du kanske har en partner som snarkar, eller kanske rent av är snarkare själv. Det kan påverka både nattsömnen och harmonin i relationen.

En partner kan också vara mer rörlig och rörig under nattsömnen, eller kanske lättväckt och känslig för rörelser, ljus eller ljud. Det finns flera bra sätt att minska problemen och kanske bli av med helt och hållet – och skapa bra nattsömn för alla berörda parter.

Om det finns mindre barn i familjen kan det råda olika uppfattning om vem som ska sova var – och när. Om du känner igen dig i den situationen, så har vi några bra sovtips för föräldrar.


7 tips till föräldrar för att få mer sömn!

Har du nyligen blivit förälder? Då vet du att det kan kännas som om du aldrig har varit så trött i hela ditt liv. Du har säkert hört råd som att försöka sova när barnet sover, men vilka andra råd kan du följa för att få mer – och bättre – sömn? Det är...

Så sover du bättre med din partner

Att få god nattsömn är svårt nog som det är, men om din sängkamrat är orolig och irriterande kan sömnen bli en ren mardröm. Har du till exempel en partner som snarkar, vänder och vrider sig oavbrutet eller har en helt annat dygnsrytm än du har? Här är 5 bra tips, som...