Sängen

Sängen – den möbel som nästan alla av oss tillbringar absolut mest tid i. Att lägga ner tid och tankekraft på vilken säng som passar oss bäst är alltså enormt viktigt och det fungerar sällan optimalt att välja säng utifrån hur populär eller snygg den är.

Din säng måste fungerar ihop med just dig – med din kropp, ditt sinne och dina specifika behov. Sen kan rätt säng även hjälpa dig med eventuella besvär som stör dig både när du sover och när du är vaken. Det kan vara allt från svettningar till ryggbesvär.

Ibland kanske problemen drabbar omgivningen, som snarkning, vilket kan hålla en partner vaken om nätterna. Då kan rätt säng spela en stor roll för att avhjälpa en jobbig situation. Så sängen är verkligen något av det absolut viktigaste i ett hem.


Så väljer du rätt säng

När du ska skaffa ny säng kan det vara svårt att orientera sig i butikerna där det säljs många olika typer av sängar och madrasser. Madrasserna har också ofta olika egenskaper, så det är mycket att sätta sig in i för att förstå vad som passar en själv bäst. Hur hittar...