Stress

Stress och god nattsömn brukar sällan gå hand i hand. Om man är uppe i varv, har mycket tankar i huvudet och kanske även oro i kroppen, blir det svårt att komma till ro av både fysiska och mentala skäl. Det är lätt att hamna i en ond cirkel, eftersom sömnbrist lätt blir en stressfaktor. Därför är det viktigt att hitta vägar för att hantera stress, hitta lugn och få en energigivande nattsömn.

Det finns en hel del effektiva metoder för stresshantering – enkla tekniker som fungerar för de flesta. Sen kan man skaffa olika typer av hjälpmedel, som elektroniska sömntillbehör. En annan viktig variabel när det gäller att skapa en miljö där det är lätt att stressa ner och somna lättare är sängens egenskaper, och där kan Tempurs sängar, madrasser och kuddar vara bra alternativ.


Så stressar du ner i vardagen

Vardagen kan vara riktigt hektisk för många av oss, vilket ofta visar sig genom en förhöjd mental aktivitet på kvällen som gör att man inte får ro i kroppen. För mycket tankar och bekymmer före läggdags kan skapa sömnproblem. Det är också viktigt att minska...