Är det bra för sömnen att ha kontor i sovrummet? Kan ett skrivbord ha en negativ inverkan på sömnen och bör datorn bannlysas om man ska skapa en god sovmiljö?

Nja, det beror som så mycket annat på vilken person du är. Om du vet med dig att du lätt blir stressad av att ha för mycket saker med olika funktion omkring dig, så bör du självklart undvika att ha kontor och sovrum i samma rum. När du ska arbeta kan sängen verka störande och hindra dig från att fokusera på dina uppgifter. Och när du ska sova kan hemmakontoret göra att du börjar tänka på jobb istället för att slappna av och somna.

Men för vissa personer kan det vara tvärtom. Man tycker då att det är skönt att kanske sova en stund innan man fortsätter med en jobbrelaterad uppgift, eller att det känns bra att kunna jobba en stund på kvällen innan man går och lägger sig, och kanske förbereda sig för nästa dags uppgifter. Vissa människor vill även kunna gå upp på natten och jobba om de skulle få en bra idé, hitta en lösning eller få plötslig inspiration. Då är kombinationen sovrum och kontor inte ett problem, utan en verklig tillgång.