När du ska skaffa ny säng kan det vara svårt att orientera sig i butikerna där det säljs många olika typer av sängar och madrasser. Madrasserna har också ofta olika egenskaper, så det är mycket att sätta sig in i för att förstå vad som passar en själv bäst. Hur hittar du lättast den säng och madrass som passar dig? Om du väljer en Tempur-säng är det hela mycket enklare.

Pröva hur sängen känns

Med Tempur slipper du tänka på din kropps vikt, storlek, och form, eller din ålder. Tempur-madrassen formar sig efter din kroppsform, inte tvärtom. Det enda du behöver bestämma dig för när du ska köpa ny säng, är vilken känsla du gillar bäst. När du ska provligga din nya Tempur-säng kan du välja mellan tre olika fasthetsgrader, och bestämma dig för om du föredrar en mjukare eller fastare säng.

Tips: Glöm inte att ta av dig ytterkläderna när du ska testa de olika Tempur-sängarna. Då blir det mer likt hur du faktiskt ligger när du sover.

Välj den madrass som är perfekt för dig

Det finns tre olika kollektioner med Tempur-madrasser, som har varsin unik utformning som anpassar sig efter dig: Fastare, mjukare och traditionell. Vi är alla olika och det finns inte en säng som passar alla. Om du testar alla tre madrasstyperna känner du snart vilken du tycker känns bäst för dig.

Tänk inte för mycket

När du ska testa en ny säng är det viktigt att inte tänka så mycket, utan låta känslan bestämma. Tempur rekommenderar att du går till en butik och provar alla madrasstyperna, och låter din kropp bestämma vilken som känns bäst.

Glöm inte att Tempur också har ett stort utbud av övermadrasser, som kan läggas på din nuvarande säng, och som ger dig många av fördelarna med Tempur. Även då kan du välja mellan tre olika typer.

Välj tillbehör

När du hittar din favoritmadrass kan du välja utseende och extra tillbehör, som exempelvis sänggavel.

Min Tempurkudde är guld värd

Vardagen blir så mycket bättre om vi sover bra. Sömnen påverkar både humöret, koncentrationen och minnet. Därför har Tempur både madrasser, kuddar och täcken i ett helt unikt material, så att du kan uppleva den perfekta sömnen. Tempur-materialet formar sig exakt efter din kroppsform och ger ett stöd som får dig att känna dig viktlös. Det känns mjukt där du vill ha det följsamt och känns fast där det behövs, så att du kan vakna utvilad och redo för dagen som väntar.